1394/9/4

ابزارهای رایگان سئو

حتما برای شما هم اتفاق افتاده که زمانی از بهترین کلمه های کلیدی استفاده می کردید و رتبه ی خوبی را در گوگل بدست آورده بودید ولی یک دفعه متوجه شدید که امتیاز شما در گوگل شدیدا پایین آمده است. چیزی که در این مسئله واضح است این است شما وضعیت سایت خودتان را پیوسته در سیستم های امتیازدهی سایت چک نکرده اید در ادامه به طور خلاصه چند سیستم معروف رایگان را برای کمک به شما در مورد سئوی سایتتان معرفی می کنیم.

Google Webmaster Tools
در ابتدا با داشتن یک حساب کاربری در گوگل باید وب سایت خود را به این ابزار بشناسانید تا گوگل مطمئن شود که صاحب اصلی این سایت شما هستید برای این کار هم از شما میخواهد یک فایل یا یک تکه کد را در کدهای سایتتان قرار دهید و چون هیچ کسی جز صاحب سایت دسترسی به کدهای سایت ندارد با گذاشتن این کدها در سایتتان، گوگل متوجه مالکیت شما می شود. در این سایت به طور کامل توضیح داده که چگونه این کدها را قرار بدهید ولی خلاصه اش این است که شما با دریافت آن کد یکتا از گوگل فقط کافیست آن را در ابتدای کدهای صفحه ی اصلی تان قرار دهید. (اگر شما برنامه نویس وب سایتتان نیستید بهتر است برای این کار از برنامه نویس وب سایتتان کمک بگیرید چون کار این کد فقط تصدیق صحت اعتبار شما نیست بلکه گوگل با این تکه کد می تواند آمار وب سایت شما را بهتر دریافت کند و نتایج در از طریق جداول و نمودارها به اطلاع شما برساند)
استفاده از این ابزار رایگان است و به دلیل جامعیت و محاسبات دقیق آن بهتر است حتما از این ابزار استفاده کنید. وقتی که برای اولین بار به حساب کاربریتان وارد می شوید و وارد قسمت webmaster tools می شوید این ابزار یک لیست از هشدار ها و پیام های جدید در رابطه با سایت هایی که شما به به قسمت مدیریت این ابزار معرفی کرده اید در اختیارتان قرار می دهد. (چرا که شما می توانید چندین سایت وارد این ابزار کنید برای هر سایت هم گوگل یک کد خاص به شما می دهد.) این اولین چیزی است که یک ابزار سئو در اختیار کاربران webmaster tools قرار می دهد. اطلاعات بیشتر در مورد  شناسایی مسائل و همچنین  فهرستی از اقدامات توصیه شده را می توان با کلیک کردن بر روی View Details مشاهده کرد.
اگر پیغامی و یا هشداری را ندیدید و یا Google Webmaster Tools پیشنهادی برای شما نداشت شما می توانید به قسمت Health که در منوی سمت چپ قرار گرفته است بروید. در بخش Health می توان چند گزارش دریافت کرد.

این بخش شامل Crawl Stats، Blocked URLs، Fetch as Google، Index Status and Malware می باشد.

قسمت Crawl Stats یک قسمت بسیار مفید است چرا که لیستی از آدرس هایی که دارای خطا هستند را نمایش می دهد و همچنین لیستی از خطاها را در بازه زمانی روزانه جدا می کند. در واقع خطاهایی که هر روزی اتفاق افتاده اند را تفکیک می کند و در صورتی که با یک افزایش ناگهانی در شناسایی خطاها برخورد کنیم این تقکیک زمانی می تواند کمک زیادی به ما کند که چه اقدامی از ما باعث به وجود آمدن این خطاها شده است و سریعا برای رفع آن اقدام کنیم.
بخش Index Status report بخش مفید دیگری در این ابزار می باشد. این بخش نیز جدول زمانی تغییرات صفحات ایندکس شده توسط گوگل را با جزییات تاریخ و زمان ایندکس شدن صفحات به ما نشان می دهد.
اینها تنها بخش کوچکی از این ابزار بزرگ بودند این ابزار گزارش ها، هشدارها، اعلان ها و تجزیه و تحلیل های زیادی را برای اطمینان از نگهداری سایتتان به شما می دهد این ابزار روز به روز در حال پیشرفت هست تا به شما خدمات بهتر و بیشتری در جهت سئوی سایتتان بدهد.

Screaming Frog
این ابزار نیز رایگان می باشد و بر خلاف گوگل نیازی به نصب روی سایت شما ندارد این ابزار را می توانید از سایت اصلی این شرکت دانلود کرده و بر روی سیستم عامل خودتان نصب کنید. سپس آدرس سایتتان را در این ابزار وارد کرده و روی دکمه ی start کلیک کنید. با زدن دکمه start برنامه شروع به خزیدن در وبسایت شما می کند و تمامی آدرس های URL صفحات را در جدولی و در Tab های مختلف لیست می کند.
براحتی با استفاده از این نرم افزار می توانید لینک های شکسته را پیدا کرد و آنها را اصلاح کنید.
خزنده Screaming frog مقدار زیادی از داده ها را بر می گرداند و قادر به شناسایی خطاهای سرور، محتوای تکراری، لینک های شکسته و... نیز می باشد که ممکن است حتی Google Webmaster Tools نیز در گزارشات خود به آن اشاره نکرده باشد.
به عنوان مثال بخش external در این ابزار تمامی لینک های خروجی را همراه با کد وضعیت آن برای ما لیست می کند و لینک های خروجی که منبع آن ها تغییر یافته است و یا به منبع دیگری redirect شده است را تشخیص می دهد.
جالب اینجاست که این ابزار به ما می گوید که لینک موجود در سایت ما به کجا redirect شده است که اگر به محل نامناسبی redirect شده باشد ما باید سریعا به حذف آن لینک اقدام کنیم.
استفاده از این ابزار بسیار راحت است حتی اگر شما نیازی به استفاده مدارم از این ابزار ندارید می توانید از این ابزار بصورت هفتگی و یا ماهانه استفاده کنید.

BrowSEO
این ابزار را می توان به نوعی شبیه ساز مدل خزیدن موتورهای جستجو در سایت ها دانست. ابزارهای قبلی ابزارهای مفیدی بودند که اطلاعات خوبی را راجع به سایتمان به ما میدادند ولی دانستن اینکه موتورهای جستجو چگونه در سایت ما و در چه زمانی آمارگیری میکنند می تواند یک قابلیت کلیدی و مهم باشد.
یک صفحه وب ممکن است اطلاعات مفیدی در خود جای دهد اما این اطلاعات از دید موتورهای جستجو پنهان باشد. اگر این اتفاق بیفتد آن صفحه وب هیچ امتیازی در موتور های جستجو کسب نخواهد کرد. BrowSEO Spider Simulator این امکان را فراهم می کند تا چنین مواردی را بررسی و شناسایی کنید.
کار با BrowSEO بسیار راحت است. به راحتی با وارد کردن آدرس اینترنتی یک صفحه وب و کیک بر روی دکمه browse می توانید به ارزیابی صفحه خود بپردازید.
این ابزار در نتیجه دو ستون برای شما نمایش می دهد:
ستون سمت چپ شامل عناصر استفاده شده در صفحه وب می باشد.

(مانند : عکس ها، تگ alt عکس ها، لینک ها و …)
ستون سمت راست جزییاتی در مورد عناصر صفحات مختلف می باشد. (مانند : پاسخ های سرور، تعداد کلمات، تعداد کاراکترها، متا تگ ها، تگ های عنوان و …)

نظرات